Adapazarı Yeni Cami Meşhur Islama Köftecisi
Adapazarı’na gidip te ‘Islama Köfte’ yemeden gelinir mi?Vallahi, ben üç kez gittim ve yemedim.Dördüncüde ‘bu kez yemem gerek”dedim kendi kendime.Bizim ‘Kart Talebeler’yanımda haliyle.Kısa bir araştırma ile Adapazarında en iyi Islama Köftenin yapıldığı yerleri öğrendik ve Yeni Camii Islama Köftecisinin kapısında bulduk kendimizi. Bizi gayet hoş karşıladılar, ee dört tane “potansiyel aç”karşılarında olunca hoş karşılanmaz mı insan?Hemen şok saldırıyı yaptım’beğenmezsem para yok”dedim.’Beğenmezsen üste para veririz abi’cevabı hem çok güzel hem de yerinde bir cevap oldu. Mehmet Yaşin’in CNNTürk’teki ‘Yol Üstü Lezzet Durakları’ ya da Vedat Milor’un NTV’deki ‘Tadı Damağımda’programlarını ilgiyle izliyorum.Bahattin Usta’ya ‘anlat bakalım;bu Islama Köfte nedir, ne değildir’diye sorunca bir an kendimi Mehmet Yaşin ya da Vedat Milor gibi hissettim.En çok da Bahattin Usta’nın onlardanmışım gibi davranması beni bu düşünceye itti belki, bilmiyorum. Efendim, gelelim Bahattin Usta’dan Islama Köftenin hikâyesine;odun fırınında pişen ekmek önce bayata bırakılıyor, bayatlayan ekmek eşit dilimler halinde kesilirek beklemeye alınıyor.Bir kazanda dana kemiğinin suyu kaynatılıyor ve ayrı bir kaba alınıyor.Orta yağlı dana etinden kendi hazırladıkları baharatları ve az miktarda soğanla köfteyi hazırlıyorlar.Köfteler ne Akçaabat gibi büyük, ne Sultanahmet gibi ince, ne de Tekirdağ gibi parmak formunda.Kendine has küçük lokmalar halinde oval hazırlanmış köfteler ızgara diziliyor.Izgarada kızartılan ekmekler kemik suyuna batırılarak enfes bir tat alıyor.Yan tarafta köfteler pişerken ortamı harika bir koku sarıyor. Köfteler pişerken ustaları izlemek keyif veriyor bize.Duvardaki fotoğrafları geziyorum ben de.Bahattin Usta’nın da merhum ustasının ve abisinin 1965’te açılan dükkanın ilk halini gösteren siyah beyaz fotoğraflar vefanın en güzel örneğini veriyor.Bravo diyoruz Bahattin Usta’ya. Kemik suyuna bandırılmış ve kızartılmış ekmekllerin üstüne köfteler diziklerek servis yapılıyor.Köftelere ızgara edilmiş bir iki dilim domates ve biber eşlik ediyor.Islama Köfteler masaya geldiğinde Mehmet Yaşin’in de sıkça kullandığı bir ‘damak çatlatan’lezzete tanık oluyoruz.Bahattin Usta’nın Islama Köfteleri bir harika... Masada bulunan acı sosu ekmeğe sürüp arasında köfteyi de alınca o damak çatlamasın da ne yapsın? Bahattin Usta, takılıyor ‘parayı kurtardık herhalde’diye.Ben de teslim oluyorum artık.Öyle iştahla yiyoruz ki, beğenmedik diyerek hesap ödemeden sıvışman şansımız kalmıyor.Bahattin Usta bize katkısız üzüm şırası tavsiye ediyor, biz de içiyoruz tabi.Hani derler ya, ’babaannemin ya da annemizin yaptığı gibi’, işte öyle lezzetli geliyor bize Bahattin Usta’nın üzüm suyu.Islama Köfte ile piyazı da tavsiye ediyor Bahattin Usta ancak biz ortak kararla çoban salata istiyoruz.Mâlum, yolda fasulye bize zorluk çıkarmasın, ne olur ne olmaz. Hesabı ödüyoruz, hesap gayet uygun.Porsiyonu 7 TL.Bu lezzete, zahmete göre az bile.Kart ile ödeme yaptığımdan Bahattin Usta soyadımı da öğreniyor ve ‘ooo, meğer akrabaymışız’diyor.Ben de’ e, ustam neden parayı almadan söylemedin ‘deyince gülüşüyoruz hep birlikte. Ben uzun zamandır böyle farklı ve güzel bir lezzet tatmamıştım.Tamam, çok köfte yiyen bir milletiz, çok çeşitli köftemiz var ama hakkını teslim edelim Islama Köftenin.Adapazarında başka Islama Köfte yapan yerler de vardır muhakkak.Onlar da bu işin hakkını veriyordur eminim.Ama bizim yolumuz Yeni Cami Meşhur Islama Köftecisi’ne düştü ve çok memnun kaldık.Siz de memnun kalacaksınız eminim. Diplomaları için tekrar Adapazarına geldiğimizde ama bu sefer ailece Islama Köfte yemek için sözleşiyoruz (hısım)Bahattin AYDIN ustayla.... * * * * * * * * * * * *
Yeni Cami Meşhur Islama Köftecisi Bahattin Aydın Sakarya Caddesi No :22 Adapazarı
Tel:0 (264) 272 19 16
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder