Japonya’dan Adapazarı’na gelen aşçı Shinya Okazaki, Türkiye’de gezdiği illerdeki yöresel yemekleri öğrenerek kitap haline getirecek. Okazaki, Adapazarı ıslama köfte ve kabak tatlısına da kitabında yer vererek, Japonya ve uluslararası arenada tanıtacak.
Yapımını öğrendi
Çalışmalarını Adapazarı’nda sürdüren Okazaki, ıslama köfte ve kabak tatlısının nasıl yapıldığını öğrendi, tadına bakarak “mükemmel” dedi. Okazaki, Meşhur Yeni Cami Islama Köftecisi Bahattin Aydın’dan, köftenin ve özellikle ıslama ekmeklerin yapımı hakkında bilgi aldıktan sonra, köftenin ızgarada pişme anını fotoğrafladı. Okazaki “Japonya’da lokanta işletmeciliği yapıyorum. Türk yemeklerini ve mutfak kültürünü çok beğendiğim için Türkiye’ye geldim. İllerin hemen hemen tamamına yakınını ziyaret ettim. Yöresel yemeklerim tariflerini alıyorum, fotoğraflarını çekiyorum. İmkanlarım dahilinde yapılışlarını bire bir görüyorum” diyor.
Çalışmalarını Adapazarı’nda sürdüren Okazaki, ıslama köfte ve kabak tatlısının nasıl yapıldığını öğrendi, tadına bakarak “mükemmel” dedi. Okazaki, Meşhur Yeni Cami Islama Köftecisi Bahattin Aydın’dan, köftenin ve özellikle ıslama ekmeklerin yapımı hakkında bilgi aldıktan sonra, köftenin ızgarada pişme anını fotoğrafladı. Okazaki “Japonya’da lokanta işletmeciliği yapıyorum. Türk yemeklerini ve mutfak kültürünü çok beğendiğim için Türkiye’ye geldim. İllerin hemen hemen tamamına yakınını ziyaret ettim. Yöresel yemeklerim tariflerini alıyorum, fotoğraflarını çekiyorum. İmkanlarım dahilinde yapılışlarını bire bir görüyorum” diyor.
Köfte harika
Islama köftenin harika bir damak tadı yarattığını vurgulayan Okazaki, Bahattin Aydın ustadan köfte yapılışı, Kamil Aydın ustadan ekmeklerin ıslama haline dönüştüğünü gördü. Okazaki Kabak tatlısını bir çok ilde gördüğünü söyleyerek, “Ancak kabak tatlısının ana vatanı Adapazarı imiş, bunu net olarak söyleyebilirim. Koca, koca bal kabaklarının sanata dönüşüp insanlara tatlı olarak sunulmasını kitabımda geniş biçimde anlatacağım hayran kaldım” dedi.
Islama köftenin harika bir damak tadı yarattığını vurgulayan Okazaki, Bahattin Aydın ustadan köfte yapılışı, Kamil Aydın ustadan ekmeklerin ıslama haline dönüştüğünü gördü. Okazaki Kabak tatlısını bir çok ilde gördüğünü söyleyerek, “Ancak kabak tatlısının ana vatanı Adapazarı imiş, bunu net olarak söyleyebilirim. Koca, koca bal kabaklarının sanata dönüşüp insanlara tatlı olarak sunulmasını kitabımda geniş biçimde anlatacağım hayran kaldım” dedi.
Türkiye’ye 4 yıldır gelen ve araştırmalarını geniş biçimde yürüten Okazaki Türkçeyi çok mükemmel şekilde konuşuyor. Hazırladığı kitap demosunu yanında taşıyan Japon aşçı “Ben Türkiyenin Japonyadaki gönüllü elçisiyim” diyerek, Türk ülkesine ve halkına hayranlığını dile getiriyor.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder